Månad: november 2014

Vem är ansvarig för affärssystemet?

Att upphandla och byta affärssystem är en krävande och utmanande process. Få skulle påstå något annat. Oftast tvingas kunden i princip vända ut och in på sin organisation för att först städa ut alla gamla sjukdomar innan det nya fräscha systemet ska driftsättas.

Att byta system handlar dock i mycket liten grad om ett tekniskt skifte,……

Läs merKommenter

Faran med molnbaserade affärssystem

Efter att i ett flertal sammanhang lyft fram molnbaserade affärssystem och det generationsskifte som pågår är det dags att lyfta varningens finger till de kunder som står i begrepp att välja detta spår.

Jag kommer i denna blogg inte att beröra de vanliga motiv……

Läs mer

Varning för usla projektledare!

Kan någon förklara varför majoriteten av alla leverantörer och partners av affärssystem har usla projektledare? Saknas det formell utbildning? Beror det på avsaknad av praktiska erfarenheter? Finns det ingen etablerad projektmodell? Frågorna kan göras många.

Kan detta uppfattas som en väldig generalisering där jag……

Läs merKommenter

Det är hög tid att effektivisera Sveriges Kommuner!

Att Sveriges kommuner skulle kunna använda mer av sina resurser till verksamhet och mindre till administration genom att skapa Shared Service Center för kommunal administration känns väldigt naturligt. Många administrativa flöden inom kommunal verksamhet är oerhört likartade och skulle mycket väl kunna hanteras av en och samma administration åt flera kommuner. Kanske t.o.m. för samtliga……

Läs merKommenter