Månad: maj 2016

Affärssystemmarknaden i Sverige, del 1 av 5

HerbertNathan & Co har nyligen publicerat sin nya marknadsanalys (150 sidor) av den svenska marknaden för affärssystem. Totalt presenteras 26 affärssystem tillsammans med beskrivning av aktuella trender och förändringar. Nedan lämnas en kort sammanfattning av några av de globala trenderna.

Tjänstefiering

Allt går mot tjänstefiering. Det gäller inte enbart inom IT-branschen utan i samhället och näringslivet i……

Läs merKommenter

VD-intervju med Orango

30 maj 2016

Håkan Walberg, VD Orango

Orango har på kort tid vuxit till en av Microsofts största partners inom affärssystem. Förutom NAV och AX skördar bolaget även framgångar med sitt egenutvecklade Bison som marknadsförs mot grossistbolag. Vi har träffat VD Håkan Walberg för att få information om nuläget och framtiden.

Orango är……

Läs merKommenter

VD-intervju med IFS

22 maj 2016

Alistaire Sorbie, CEO IFS

IFS har under de senaste 15 åren uppvisat en ständig tillväxt och ökande lönsamhet och är idag en av världens mest stabila och växande leverantörer av affärssystem, och en av få som klarat sig ifrån att bli uppköpta. Vi har träffat koncernen CEO Alistair Sorbie för att……

Läs merKommenter

VD-intervju med Levilo

17 maj 2016

Anders Carlsson, VD Levilo AB

Levilo (tidigare Pro4U) har i många år varit specialiserade på affärsutveckling och projektledning vid implementering av affärssystem, och ofta i samband med implementeringar av IFS. Nyligen har IFS övergått till en partnerstrategi och samtidigt byter Pro4U namn till Levilo. Vi……

Läs merKommenter

Lärdomar från årets bästa affärssystemsprojekt

Titeln Årets bästa affärssystemsprojekt 2015 gick till företaget Medivir och deras leverantör Implema. Detta var första gången HerbertNathan & Co delar ut priset som vi instiftats för att uppmärksamma de bästa affärssystemsimplementeringarna i Sverige och belysa vad som gjorde dem lyckade.

Två nominerade bidrag gick till final, där A-hus och Monitor ERP System AB stod bakom det……

Läs merKommenter